Tjongsfjordrevyen

Til SØK siden

Tilbake

Innledning

TJONGSFJORDREVYEN - EN SUKSESSHISTORIE.....
Et revy-lag eller revy-forening - har en krevende oppgave å gjøre. For ei lita bygd, med få å "slite ut" - er en årlig revy kanskje i det meste laget. Man skal jo helst prøve å holde på med dette en stund, inntil en ny generasjon overtar... litt etter litt....
Noe fra hvert år med revy - kommer her etter hvert....

2017

Tjongsfjordrevyen

Velykket tjongsfjordrevy i helga
Av RUNE SLYNGSTAD
Publisert:13. april 2017, kl. 21:36
DEL
Galskap, satire og elleville opptredener. Tjongsfjordrevyen fikk til det meste med forestillingen «Kameraderi og korrupsjon».
Det fins ikke mange revylag i Nordland med en slik kontinuitet, slagkraft og stilsikker framføring som det de får til i Tjongsfjord. Skjærtorsdag bød de nok en gang på seg selv, og viste kreativitet, sjarm og sylskarpe stikk fra lokalsamfunnets siste års hendelser.
Publikum var skikkelig med på notene og unotene i bygdas samfunnshus. Det var utsolgt med 230 publikummere på den andre forestillingen, og rundt 170 på den første. Ingen enkeltarrangementer i Rødøy trekker så mange publikummere som Tjongsfjordrevyen.
Målet til aktørene er at revyen skal fungere som folkets talerstol med en satirisk snert. Og slik ble det. Både alt styret rundt legekrisen, de usaklige kommentarene på nettstedet Rødøy debatt og den eldgamle og ustabile ferga Rosendal var naturlige temaer å ta for seg. Det ble gjort på en frisk og original måte med et lass av overraskelser og morsomme vendinger.
I en amatørrevy som dette må det nødvendigvis finnes et og annet spakt og ikke fullt så underholdende nummer, men det var jammen ikke mange av dem. Etter pausen ble det rett og slett til tider ellevilt. Ikke minst da tre av medlemmene i familien Bang presenterte seg som en hardtsatsende trio med navnet New Kids on The Blåkk.
Før avslutningssangen dukket hun som mange kjenner best som Gunvor med en ny figur, nemlig Elisabeth Monsen. Det virker som om ideene og viljen til de gode framføringene nærmest er ustoppelig hos denne dama.
De yngste i Tjongsfjordrevyen drar lasset sammen med veteranene. Det skaper et mangfold og et fargerikt innhold mellom sketsjer, monologer og sanginnslag.
Verden går videre. Noen tar vare på de gode og gamle tradisjonene slik som revy er. Med denne forestillingen ble de nok en gang velsignet av bygdas innbyggere.
Opptredener på Norsk revy på Høylandet til sommeren er neste stopp.
Det er da man antakelig ser at Tjongsfjordrevyen hører hjemme blant de beste i landet.

2017 oppslag

Dok 7184.

2012

HER ER TJONGSFJORD REVYEN 2012 "I MEDVIND".  GODT Å HØRE! 

2006

HOTELL STAULEN

Det var det ÅRET det var snakk og utredning av et HOTEL på bruket STAULEN (bnr. 3 under gården Kila). Eller nært dette bruksnr i alle fall. Litt "evertyrlige" saker blir det god revy av. 

2000

I LØVENS HULE

1995

KYSTFOLKET UNDER POLARSIRKELEN

Her er det "Kystfolket under Polarsirkelen" som er gjennomgangstema. Rødøy kommune